08.09.2024, 22:27

Обстріл Дергачів на Харківщині: постраждало 13 людей, одна жінка загинула

Марина Гончар | Все новости автора
авпап

8 вересня, близько 17:00, російські окупаційні війська завдали потужного удару по приватному житловому сектору в місті Дергачі Харківського району.

Про це, з посиланням на Telegram голову Харківської ]]>ОВА ]]>Олега Синєгубова та ]]>ДСНС ]]>України, передає Час Пік.

Внаслідок обстрілу з реактивних систем залпового вогню (РСЗВ) "Торнадо-С" постраждало 13 людей, серед яких 76-річна жінка загинула на місці, а ще 12 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Обстріл призвів до масштабних руйнувань у місті. За даними Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС), через ворожу атаку загорілися три житлові будинки. Полум’я охопило понад 200 квадратних метрів площі. Щонайменше 10 приватних будинків зазнали пошкоджень, а також були зруйновані господарські приміщення, гаражі та кілька автомобілів.

Рятувальні підрозділи оперативно прибули на місце події. У гасінні пожеж брали участь 30 рятувальників, які застосували 6 одиниць спецтехніки для локалізації вогню. За повідомленням ДСНС, вже о 19:32 всі осередки займання вдалося повністю ліквідувати. Крім того, піротехнічні підрозділи ретельно обстежили місцевість на наявність вибухонебезпечних предметів.

Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов підтвердив, що під час атаки постраждали мирні мешканці, а житловий сектор міста зазнав серйозних пошкоджень. Він також зазначив, що Росія продовжує цілеспрямовано обстрілювати цивільні об’єкти, порушуючи всі міжнародні норми.

Офіс Генерального прокурора України розпочав досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 Кримінального кодексу України). Під керівництвом Дергачівської окружної прокуратури здійснюються слідчі дії для збору доказів військових злочинів російських військ.

Ця трагедія в черговий раз демонструє цинічність та жорстокість російської агресії, яка ставить під загрозу життя мирних людей і продовжує завдавати катастрофічних наслідків для цивільної інфраструктури України.

Читайте також:

Вибух на території АТП у Києві: є загиблі, під завалами можуть бути люди

Читайте последние новости Украины и мира в своем смартфоне в приложении Час Пик