14.11.2016, 13:31

На Донеччині знайдено заряд від реактивної системи "Смерч" російського виробництва

Біля подвір’я одного з місцевих мешканців села Березове Мар’їнського району Донецької області впав неспрацьований заряд реактивної системи залпового вогню "Смерч" російського виробництва.

Цю новину Донбасу передає "Час Пик" з посиланням на Прес-центр СБ України.<

Співробітники Служби безпеки України виявили у районі проведення антитерористичної операції неспрацьований заряд реактивної системи залпового вогню "Смерч" російського виробництва.

Заряд впав біля подвір’я одного з місцевих жителів села Березове Мар’їнського району Донецької області. За висновками військових фахівців, маркування боєприпаса свідчить про застосування бойовиками 300 міліметрового реактивного снаряду з касетною головною частиною з осколковими бойовими елементами. Такі заряди виробляються лише в РФ, керувати системою "Смерч" можуть тільки професійні кадрові військові.

Співробітники спецслужби спільно з військовою прокуратурою задокументували факт застосування РСЗВ «Смерч» і додали до доказів російської агресії у рамках відкритого кримінального провадження.

Довідково: зазначені снаряди містять 72 бойових елемента 9Н235, які несуть 6912 осколків для ураження неброньованої техніки та 25920 осколків для знищення особового складу. Площа ураження одного елемента 300-1100 м2. Маркування ЗП-2-95 вказує в зашифрованому вигляді на завод-виробника (ЗП – заряджаючий завод на території РФ; в Україні вказані елементи не вироблялись), номер партії та рік випуску (1995 рік випуску).

Теги новостей: