20.11.2016, 13:41

В Донбасі не змовкає артилерія, бойовики б'ють з танків і БМП. Мапа

За минулу добу бойовики відкривали вогонь в зоні АТО на всіх напрямках. Зафіксована найбільша активність бойовиків на Маріупольському напрямку.

Цю новину Донбасу передає "Час Пик" з посиланням на інформаційно-аналітичний центр національної безпеки України.<

Луганський напрямок

Російсько-окупаційні війська здійснили серію провокацій у Попаснянському та Новоайдарському районах, відкривши вогонь зі стрілецької зброї та гранатометів. З 10-ї вечора в хід пішло важке озброєння. Ворог стріляв з 82- та 120-мм мінометів поблизу Новозванівки і Кримського та загалом випустив 20 мін.

Донецький напрямок

«Гарячі точки» – незмінні. Це район Донецького аеропорту, що включає Авдіївку, Опитне і позицію «Шахта Бутовка», а також район селища Луганське, що знаходиться на Світлодарській дузі.

Бойовики зосередили вогонь на українських позиціях біля Авдіївки і Опитного. По ним випустили 235 мінометних мін. Кожен мінометний обстріл з боку бойовиків супроводжувався вогнем з легкого озброєння. Ще одна збройна провокація зафіксована поблизу Зайцевого.

Маріупольський напрямок

Фіксується найбільша активність бойовиків. Майже усі обстріли були з важкого озброєння або бронетехніки, зокрема танків та БМП. Під щільний вогонь попало Широкине – тут окупанти відкрили вогонь зі 152-мм артилерії, 120-мм мінометів і танків.

Мінометні обстріли також фіксувалися біля Мар’їнки, Красногорівки, Талаківки і Водяного, а біля Павлополя бойовики двічі здійснювали обстріли з БМП.

Таку інформацію оприлюднив сьогодні на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

Теги новостей: