20.09.2020, 07:21

Шмигаль розповів, хто зможе отримати субсидії та чи будуть вони знижені

субсидии

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що, незважаючи на зменшення фінансування житлових субсидій в проекті державного бюджету на 2021 рік, всі, хто потребують, зможуть їх отримати.

Фінансування субсидій, згідно з проектом бюджету, буде скорочено на 2,7 млрд гривень, або на 7%, в порівнянні з 2020 роком, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Однак, за словами Шмигаль, передбачуваної суми вистачить із запасом, тому не варто переживати.

"Сума субсидій - вона дійсно трохи менше, але з урахуванням того, що в цьому році ціна газу буде найдешевшою за останні 5 років, з урахуванням того, що піднялася і підніметься мінімальна заробітна плата, ми піклуємося про зростання доходу людей. З огляду на ці показники , ми впевнені і дуже уважно порахували: субсидій вистачить, і там сума закладена з запасом, в цьому бюджеті. Будьте спокійні, субсидії будуть виплачуватися всім, хто буде в цьому потребу, суми достатньо", - сказав Шмигаль в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

Прем'єр-міністр зазначив, що суми субсидій повинні знижуватися, оскільки зростання доходів громадян України зростає, а кільктсть нужденних - знижується.

Читайте також: Стали діяти хитріше: в Україні шахраї по-новому крадуть гроші через телефон і комп'ютер

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: