10.03.2021, 16:44

У Мінсоцполітики повідомили, українці з якими доходами отримують субсидію

Марина Началова | Всі новини автора
субсидия

Отримувачі субсидій в Україні сплачують в середньому 10% своїх доходів за житлово-комунальні послуги.

Про це повідомила Міністр соціальної політики Марина Лазебна під час наради щодо стану розрахунків населення за житлово-комунальні послуги під головуванням Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, яка відбулась 9 березня, передає Час Пік з посиланням на прес-службу Мінсоцполітики.

Як зазначається, субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 мільйонів домогосподарств. Середній розмір субсидії у лютому 2021 року склав 1 483 гривні.

Як повідомила Лазебна, за результатами аналізу доходів домогосподарств, які отримують субсидії, серед усіх отримувачів житлової субсидії близько 40% становлять домогосподарства з середньомісячним доходом на одну особу, що не перевищує розміру прожиткового мінімуму, ще майже 40% - домогосподарства з доходом на одну особу від одного до півтора прожиткових мінімумів на одну особу в розрахунку на місяць, 17% - з доходом від півтора до двох прожиткових мінімумів. 

При цьому, середній відсоток обов’язкової плати за житлово-комунальні послуги по Україні становить трохи менше 10% сукупного доходу сім’ї, яка отримує субсидію. 

При зростанні цін і тарифів на послуги розмір обов’язкового платежу не змінюється, оскільки залежить від доходу, а розмір субсидії - збільшується.

У Мінсоцполітики зазначають, що близько 1,8 млн. людей користуються пільгами на оплату житлово-комунальних послуг. Середній розмір пільги становив у січні 2021 року – 1080 грн. Субсидію на оплату житлово-комунальних послуг отримує близько 3 млн домогосподарств, середній розмір субсидії становив у лютому 2021 року – 1 483 грн. Через зменшення цін на природний газ для населення відбувся перерахунок розмірів субсидій за лютий, відповідно, зменшилась потреба у коштах для фінансування субсидій. Понад 95% отримувачів житлових субсидій та 36% пільговиків отримують виплати у готівковій формі.

Читайте ще:

7 аргументів, чому 8-годинний робочий день зжив себе

Держстат порахував середню зарплату в усіх регіонах України: де скільки отримують

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: