18.05.2021, 17:35

Visa і Mastercard знизять міжбанківські комісії

Ольга Романец | Всі новини автора
банк

Національний банк України підписав Меморандум з міжнародними платіжними системами Visa і Mastercard. Документ передбачає поступове зниження комісії інтерчейндж, які банки платять один одному при розрахунках клієнтів в торгових мережах.

Про це повідомляє прес-служба НБУ, передає Час Пік.

За словами заступника голови НБУ Олексія Шабан, був узгоджений підхід поступового зниження граничного розміру ставок внутрішньодержавних міжбанківських комісій (інтерчейндж).

"Досягнутий компроміс ми вважаємо збалансованим і виваженим. Таке рішення сприятиме зниженню вартості безготівкових операцій та захисту інтересів українців - користувачів платіжних карток, а також розвитку конкуренції та розширенню можливостей для появи на платіжному ринку нових інструментів безготівкових розрахунків", - сказав він.

Для цього компанії Visa і Mastercard звернулися до Антимонопольного комітету України із заявою про надання дозволу на узгоджені дії. Після отримання такого дозволу вони почнуть поступове зниження граничних розмірів ставок комісії інтерчейндж, зокрема комісії повинні складати:

  • з 01.07.2021 - не більше 1,20%;
  • з 01.07.2022 - не більше 1,00%;
  • з 01.07.2023 - не більше 0,90%.

Читайте також: З 1 травня українці отримуватимуть субсидії тільки в готівковій формі

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: