20.07.2021, 18:09

Єдиного тарифу більше не буде: з 1 серпня українці платитимуть за електроенергію за новими правилами, які не всім сподобаються

ломпочка

З 1 серпня Кабінет міністрів України планує переглянути тариф на електроенергію. Єдиного тарифу більше не буде.

Таким чином уряд захистить від подорожчання близько 40% сімей (в першу чергу - пенсіонерів та тих, хто споживає мало електроенергії), передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

На сьогоднішній день, як відомо, діє єдиний тариф 1,68 грн за кожен кВт/год.

В уряді ж обговорюється проєкт, згідно з яким єдиний тариф скасується, а платити доведеться в залежності від кількості спожитої електроенергії. Споживачів планують розділити на чотири групи:

  • ті, хто споживає до 100 кВт/год;
  • ті, хто споживає від 100 до 300 кВт/год;
  • від 300 до 500 кВт/год;
  • від 500 кВт/год.

За неофіційними даними, перша група платитиме за діючим тарифом - 1,68 грн за кВт/год. Тарифи для другої та третьої груп обговорюються, а для четвертої вартість може скласти 3,5 грн за кВт/год.

Підвищення обумовлене тим, що собівартість електроенергії через довгу відсутність перегляду тарифів зараз чи не в два рази вище, ніж за неї платять українці.

У Кабінеті міністрів вважають, що ті, хто не "потягне" платити за світло за новими тарифами, можуть оформити субсидії, однак для цього повинен бути дотриманий ряд умов (офіційна робота, відсутність іншої нерухомості, автомобіля тощо).

Читайте також: В Україні проведуть масову перевірку одержувачів субсидій: інспектори ходитимуть по домівках

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк