23.07.2021, 15:00

Українцям можуть скоротити субсидії: що задумали в Кабміні

Марина Началова | Всі новини автора
субсидии

Уряд України готується скасувати норму про збільшення на 50% соціальних нормативів на житлово-комунальні послуги, яка була введена навесні 2020 року в зв'язку з карантином.

Відповідний ]]>проект постанови]]> опублікувала на своєму сайті Федерація профспілок України, передає Час Пік.

"З огляду на епідеміологічну ситуацію, скасовується підвищення на 50% соціальних нормативів користування житлово-комунальними послугами, яке застосовувалося при розрахунку розміру житлової субсидії на період поширення на території України на гострі респіраторні хвороби COVID-19, викликаної коронавірусом SARS-CoV-2", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Також проектом постанови пропонується виключити норму про наявність мобільного телефону у претендентів на житлову субсидію, оскільки з 1 травня 2021 року вона надається виключно у готівковій формі.

Проектом також доповнено перелік документів для включення інформації про іноземців та осіб без громадянства, які перебувають в Україні на законних підставах, до Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, для отримання ними пільг на оплату житлово-комунальних послуг, придбання твердого палива та зрідженого газу.

Нагадаємо, з 1 серпня тарифи на електроенергію в Україні виростуть.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: