31.07.2021, 21:56

Врожай картоплі в Україні під загрозою зриву, - ЗМІ

картофель урожай

У 2021 році в Україні може виникнути дефіцит вітчизняної картоплі. Різкі погодні зміни призвели до того, що урожай знаходиться під загрозою зриву.

За даними українських ЗМІ, аграрії південних регіонів скаржаться на те, що овочі гниють через сильні дощі, північних регіонів - засихають через сильну спеку, передає Час Пік.

Зокрема, фермери Херсонщини відзначають, що через занадто рясні опади спостерігається гниття картоплі - до 30% врожаю пропало. Природно, це призведе до збитків для аграріїв.

Однак зараз продавати картоплю доводиться за безцінь. На херсонських ринках картопля коштує близько 4 гривень за кілограм, на львівських - 5-6 гривень, у Харківській області - близько 8 гривень. У Києві ціни на картоплю доходять до 15 гривень за кілограм.

Незважаючи на "похмурі" настрої аграріїв, експерти стверджують, що бити на сполох ще рано, оскільки з пізнім урожаєм ситуація може бути зворотною.

Так, в Інституті картоплярства НАН України вважають, що наприкінці серпня - початку вересня, коли відбуватиметься масовий збір врожаю, ціна на картоплю стане нижчою. Скачок в ціні може статися після перших морозів. У НАН прогнозують, що картопля взимку не коштуватиме істотно дорожче, ніж минулого року.

Читайте також: Яку томатну пасту в Україні не варто купувати, - результати досліджень

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк