28.09.2021, 18:56

Лазебна сказала, що буде з субсидіями при зростанні тарифів в опалювальний сезон

Марина Началова | Всі новини автора

Якщо під час опалювального сезону тарифи на комунальні послуги будуть зростати, субсидії громадянам перерахують.

Як зазначила на прес-конференції міністр соціальної політики Марина Лазебна, перегляд субсидій буде відбуватися автоматично, передає Час Пік.

Українцям не потрібно буде нікуди звертатися і доносити додаткові довідки для перерахунку.

"Не потрібно нікуди бігти і не потрібно приносити жодних довідок. Якщо будуть рости тарифи на комунальні послуги, розмір субсидії для одержувачів буде переглянуто автоматично", - заявила Лазебна.

Також міністр підкреслила, що ті, хто не отримував субсидію, але після зростання тарифів виникла така потреба, можуть подати заяву в будь-який час, і субсидію призначать з місяця звернення.

Лазебна також повідомила, що згідно з відповідною постановою, перерахунок субсидій відбувається з того місяця, в якому відбулося підвищення тарифів.

"Якщо людина, наприклад, прийшла в грудні, а тарифи підвищилися в жовтні, то їй з жовтня буде перерахована ця субсидія", - пояснила вона.

Крім того, в регіонах, які потраплять у "червону" зону карантину, норми споживання основних комунальних послуг при розрахунку субсидій будуть збільшені на 50% - це також відбудеться автоматично.

Нагадаємо, ціни на газ в Європі побили історичний максимум.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: