10.11.2021, 18:21

Ціни на сало в Україні б'ють рекорди

сало

В Україні ціни на сало досягли рекордної позначки. У поточному місяці ціна на продукт склала 185 гривень за кілограм, що на 40 гривень дорожче, ніж у вересні. 

За інформацією українських ЗМІ, стрімке подорожчання солоного сала відбулося в жовтні - ціна на нього різко зросла на 20 гривень за кілограм (на 13%), передає Час Пік. 

З жовтня по листопад ціна на продукт продовжила зростати і додала ще 20 грн за кілограм. Таким чином, на сьогоднішній день ціна на сало в Україні є однією з найвищих за останні роки. 

Відзначається, що також дорожчає і домашнє сало, хоча не настільки стрімко: один кг коштує в середньому 134,6 грн. Це на 1 грн дешевше, ніж минулого місяця, але на 28 грн дорожче, ніж на початку року.

На думку експертів, сало ще може повернутися до більш-менш прийнятної вартості. Цьому має посприяти зниження цін на свиней забійних кондицій, що відбувається кожної осені. Крім того, на зниження ціни може вплинути імпорт продукту, тому вітчизняні фермери повинні бути готові до того, що надалі продукт буде продаватися дешевше.

Читайте також: 

Стане великим дефіцитом: в Україні хочуть заборонити продаж популярного продукту

Фальсифікат масла та сиру виявили в українських школах: названі виробники

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк