13.05.2022, 18:22

Мінцифри запускає програму грантів для бізнесу на порталі "Дiя": які підприємства можуть подати заявку

дия

Міністерство цифрової трансформації України запускає на порталі "Дія" гранти для бізнесу. Розмір грантів складає 125 тисяч гривень.

Про це повідомляє прес-служба відомства у Facebook, передає Час Пік.

"Від російського вторгнення в Україну сотні українських підприємств були змушені припинити свою роботу або скоротити діяльність у рази. Тому, щоб фінансово допомогти власникам малого бізнесу, які постраждали від збройної агресії Росії, ми запускаємо гранти на порталі "Дiя". Сьогодні мікро- та малі підприємства можуть подаватись на отримання мікрогрантів вартістю 125 000 грн (4000 євро)", - йдеться у повідомленні.

Які підприємства можуть подати заявку?

Подати заявку на отримання гранту можуть підприємства, які:

  • зареєстровані не пізніше 31 грудня 2021 року у Чернігівській, Сумській, Харківській, Херсонській, Миколаївській, Запорізькій, Донецькій, Луганській, Київській областях;
  • тимчасово перемістилися із зазначених областей;
  • постраждали внаслідок бойових дій та можуть це підтвердити.

У Мінцифри наголошують, що пріоритет надаватиметься компаніям, які виробляють товари або послуги життєвої необхідності для військових та цивільних українців.

Подати заявку на порталі "Дія" можна ]]>за посиланням.]]>

Відомство зазначає, що гранти стали доступні завдяки фінансуванню ЄС та урядом Німеччини через програму технічної підтримки EU4Business, яка і стала ініціатором спільно з Мінцифри, Мінекономіки, порталом "Дія" та Офісом з розвитку підприємництва та експорту. Партнером-виконавцем виступає Фонд "Східна Європа".

Читайте також: Підтримка переселенців: на які види допомоги можуть розраховувати ВПО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк