10.03.2024, 18:17

В Україні можуть зрости комунальні тарифи: експерт розповів, коли чекати підвищення

Віктор Білий | Всі новини автора

Незабаром в Україні можуть підвищити тарифи на газ, гарячу воду та опалення. Це питання розглядалося ще торік.

Про це повідомив голова Спілки споживачів комунальних послуг Олег Попенко, повідомляє Час Пік.

Він наголосив, що до кінця опалювального сезону тарифи в Україні не підвищуватимуться. Проте вже у квітні-травні чинний тариф на газ може бути переглянутий.

"Наскільки я знаю, наскільки є інсайдерська інформація… торік у тому ж НАК "Нафтогазі" розглядалося питання про підвищення тарифу на газ. Знову ж таки, я не стверджую, що 100% це буде прийнято, але я знаю, що вивчається питання підняття, у середньому десь на 1-1.5 грн", - заявив Попенко.

Станом на сьогодні тариф на газ становить 7,96 грн за кубометр. Якщо тариф піднімуть так, як затверджує голова Спілки споживачів комунальних послуг, він становитиме 9-9,5 грн.

"Якщо зросте вартість газу, це автоматично підніме тарифи на теплопостачання та гарячу воду", - зазначив він.

Нагадаємо, що наприкінці січня 2024 р. член парламентського Комітету з енергетики та ЖКП Сергій Нагорняк повідомив, що у 2024 році тарифи на електроенергію зростуть удвічі. За його словами, тариф на електроенергію може становити трохи менше ніж 6 гривень. Тоді прем'єр-міністр Денис Шмигаль запевнив, що уряд не планує підвищувати комунальні тарифи для населення до кінця цієї зими.

Читайте також: В Україні може подорожчати популярна насолода, яку їсть кожен

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк