23.07.2021, 12:46

У Сєвєродонецьку розкрили вбивство сім'ї бізнесменів 20-річної давнини: злочинець показав, де сховав рештки

Марина Началова | Всі новини автора
убийство северодонецк

Поліція Луганщини розкрила вбивство подружжя підприємців з Сєвєродонецька, яке сталося майже 20 років тому.

Про це ]]>розповів ]]>у Фейсбуці перший заступник голови Нацполіції України Євген Коваль, передає Час Пік.

Він повідомив, що на початку року працівники карного розшуку Луганщини оперативним шляхом отримали інформацію про причетність громадянина «Т» до вбивства сім’ї бізнесменів у далекому 2002 році. Під час відпрацювання зазначеної інформації, було встановлено, що в серпні 2002 року на території м. Сєвєродонецьк зникла сім’я (чоловік та жінка), які займалися невеличким бізнесом на ринку міста. 

Під час проведення першочергових заходів працівниками Сєвєродонецької міліції було встановлено автомобіль «Газель», яким керувала зникла жінка, зі слідами вогнепального ушкодження. Лише після чотирьох місяців пошуку в лісовому масиві на окраїні м. Сєвєродонецьк в ґрунті було виявлено труп жінки з ознаками насильницької смерті. Місцезнаходження чоловіка так і не встановили. Чи був він вбитий як і дружина, чи є вбивцею - було загадкою протягом тривалого часу, як для родини, так і для правоохоронців.

Після максимально ретельної перевірки отриманої інформації оперативниками було прийнято рішення про виклик підозрюваного громадянина «Т» до управління карного розшуку. Правоохоронці ретельно підготувалися до зустрічі. Окрім вивчення особи злочинця, було детально вивчено кримінальну справу 2002 року. Для цього знайшли слідчого прокуратури, оперативника, експерта, які вели зазначену справу. Також було складено перелік запитань. Підозрюваного запросили під легендою та запропонували пройти тести з використанням «поліграфу». 

Після проходження опитування у оперативників майже не виникало запитань щодо причетності особи до вчинення вказаного злочину, окрім одного - отримання зазначених свідчень безпосередньо від злочинця про повні обставини скоєного ним злочину та встановлення місцезнаходження чоловіка. 

Під час ретельного опитування, останньому нічого не залишилося, як зізнатися у скоєному злочині. Він розповів про те, як його «найняв» товариш дитинства, запропонувавши в подальшому поділити бізнес подружжя. Від «шоку», що минуло вже дев’ятнадцять років, а про цей злочин згадали, він розповів, як то кажуть, «від А до Я»: хто що робив, яка кількість осіб у цьому була задіяна, та найважливіше - де вбили чоловіка. 

Як виявилося, вже після вбивства жінки громадянин «Т», разом із партнером по бізнесу вбитої та його другом, заманили до «пастки» її чоловіка, вивезли останнього до лісосмуги, де холоднокровно застрелили. 

Та не зважаючи на давність злочинів, вчора під час проведення огляду місця події за участі слідчих Сєвєродонецького РУП, процесуального керівника за справою, оперативників карного розшуку, експертів, спеціалістів - підозрюваний «Т» з адвокатом вказав вищевикладені обставини та місце у лісі, де зловмисники залишили труп чоловіка.

У подальшому, після проведених пошукових заходів із залученням нацгвардійців, кінологів, поліцейських Луганщини було виявлено та вилучено фрагменти кісток людського тіла. 

Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру громадянину «Т» після проведення ряду експертиз.

Читайте ще:

На Луганщині викрили службових осіб, які "під шумок" масштабних пожеж здійснювали незаконну порубку лісу

"Світить" до 10 років в'язниці: На Луганщині затримали на хабарі директора комунального підприємства

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк