09.08.2021, 15:44

Банани, "начинені" кокаїном: в Україні перехопили велику партію наркотиків з Еквадору

Марина Началова | Всі новини автора

Українські правоохоронці перехопили 50 брикетів кокаїну з Еквадору, заховані в контейнерах з бананами. Затримано членів міжнародного злочинного угруповання.

Про це повідомила прес-служба Офісу генерального прокурора, передає Час Пік.

За процесуального керівництва Одеської обласної прокуратури викрито та затримано трьох осіб за фактом контрабанди наркотичних засобів в особливо великих розмірах (ч. 3 ст. 305, ч. 3 ст. 307 КК України).

За даними слідства, троє членів міжнародного злочинного угруповання – громадяни Албанії, Румунії та України, організували ввезення наркотичних засобів з Еквадору із приховуванням від митного контролю через контейнерний термінал одного з портових операторів. 50 брикетів з кокаїном вагою брутто понад 60 кг були заховані у технологічних порожнинах морського рефрижераторного контейнеру з бананами.

Вартість вилученої партії кокаїну на «чорному ринку» складає орієнтовно 10 млн доларів США.

Наразі вирішуються питання щодо повідомлення затриманим про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Викрито кримінальне правопорушення прокурорами спільно зі слідчими Управління СБУ в Одеській області за оперативного супроводу співробітників Південного регіонального управління Держприкордонслужби України, Управління стратегічних розслідувань в Одеській області ДСР Нацполіції України  та Головного відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Управління СБУ в Одеській області

Раніше поліція України перехопила масштабну партію героїну вартістю понад мільярд гривень.

​​​​​​​

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: