24.12.2020, 00:16

Святковий новорічний напій егг-ног

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 25 мл коньяку,
  • 25 мл холодної чорної кави,
  • 1 яйце,
  • 100 мл молока,
  • щіпка меленої кави,
  • 0,5 склянки подрібненого льоду.
Час приготування: 
20.00

Це традиційний шотландський новорічний та різдвяний напій, а також один з найстаріших різдвяних напоїв в США, схожий на російський аналог гоголь-моголь. Сезон егг-ног в Америці починається у День Подяки і триває все Різдво, Новий рік і Великдень.

Егг-ног був улюбленим напоєм президента США Джорджа Вашингтона, а перший письмовий рецепт датується 1775 роком. Згідно з офіційним довідником бармена Бостона, існує безліч рецептів цього чудового напою. Але різниця полягає тільки в спиртних добавках, а ось молоко і яйце присутні завжди. Існують також рецепти егг-нога у гарячому та холодному вигляді. Подавати такий напій потрібно вранці після новорічного або різдвяного застілля.

Спосіб приготування

эг-ног

  1. Влийте у чашу блендера або електроміксера яєчний жовток, каву, трохи льоду і збивайте до пишної однорідної консистенції. Потім влийте коньяк, молоко, знову додайте лід та збивайте ще 5-10 секунд.
  2. Окремо збийте білок, до збільшення в обсязі в 5-7 разів.
  3. Високу склянку наповніть на 1/2 подрібненим льодом, влийте напій, додайте половину збитого білка, обережно перемішайте ложкою. Білок, що залишився, використовуйте для прикраси: викладіть його на поверхню напою у вигляді шапки і посипте дрібкою меленої кави. Подавайте з соломинкою.
молоко
кава, чай
яйця
коньяк, горілка
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає