Токань – яловичина, тушкована по-угорськи
- 700 г яловичини,
- 2 середнього розміру цибулини,
- 100 г томатної пасти,
- 1 склянка білого сухого вина (можна більше за бажанням),
- 4 ч. л. сухої паприки,
- солі,
- перець,
- рослинна олія для обсмажування цибулі.
Це дуже смачний варіант тушкованого м'яса: яловичина виходить м'якою, ніжною та ароматною. До того ж страва дуже проста в приготуванні.
Основою угорської кухні можна вважати м'ясо – майже всі традиційні страви включають в себе свинину, яловичину або баранину. Найзнаменитіша угорська страва – це, мабуть, гуляш (тушковані шматочки м'яса в овочевому соусі з борошном і паприкою). Однак крім нього є в угорців багато інших смачних м'ясних страв: лечо (овочеве блюдо з томатів, паприки, цибулі та свинячої ковбаси), перкельт (тушковане м'ясо в соусі з цибулею і паприкою), паприкаш (тушковане м'ясо зі свинячим жиром і цибулею в сметанному соусі з паприкою).
Сьогодні ми будемо готувати токань, який являє собою смужки тушкованого м'яса з цибулею, паприкою, сметаною, грибами, зеленню і зеленим горошком).
Як відомо, приготувати яловичину так, щоб вона буквально танула в роті досить складно, але можливо. Запропонований рецепт є однією з варіацій bœuf bourguignon (яловичина по-бургундськи). Він в міру простий, швидко готується і нескладний в приготуванні, а головне – дає гарантований результат.
Приготування
- Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
- Яловичину поріжте невеликими шматочками, додайте до цибулі і злегка обсмажте.
- Потім додайте паприку, томатну пасту, сіль і перець за смаком, влийте вино, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
- При необхідності в процесі гасіння доливайте вино, бульйон або воду.