28.02.2021, 14:27

Токань – яловичина, тушкована по-угорськи

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 700 г яловичини,
  • 2 середнього розміру цибулини,
  • 100 г томатної пасти,
  • 1 склянка білого сухого вина (можна більше за бажанням),
  • 4 ч. л. сухої паприки,
  • солі,
  • перець,
  • рослинна олія для обсмажування цибулі.
Час приготування: 
120.00

Це дуже смачний варіант тушкованого м'яса: яловичина виходить м'якою, ніжною та ароматною. До того ж страва дуже проста в приготуванні.

Основою угорської кухні можна вважати м'ясо – майже всі традиційні страви включають в себе свинину, яловичину або баранину. Найзнаменитіша угорська страва – це, мабуть, гуляш (тушковані шматочки м'яса в овочевому соусі з борошном і паприкою). Однак крім нього є в угорців багато інших смачних м'ясних страв: лечо (овочеве блюдо з томатів, паприки, цибулі та свинячої ковбаси), перкельт (тушковане м'ясо в соусі з цибулею і паприкою), паприкаш (тушковане м'ясо зі свинячим жиром і цибулею в сметанному соусі з паприкою).

Сьогодні ми будемо готувати токань, який являє собою смужки тушкованого м'яса з цибулею, паприкою, сметаною, грибами, зеленню і зеленим горошком).

Як відомо, приготувати яловичину так, щоб вона буквально танула в роті досить складно, але можливо. Запропонований рецепт є однією з варіацій bœuf bourguignon (яловичина по-бургундськи). Він в міру простий, швидко готується і нескладний в приготуванні, а головне – дає гарантований результат.

Приготування

  • Цибулю дрібно поріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору.
  • Яловичину поріжте невеликими шматочками, додайте до цибулі і злегка обсмажте.
  • Потім додайте паприку, томатну пасту, сіль і перець за смаком, влийте вино, накрийте кришкою і тушкуйте до готовності.
  • При необхідності в процесі гасіння доливайте вино, бульйон або воду.
цибуля
яловичина
вино, шампанське, лікери
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає