18.03.2021, 13:50

Картопля в "шкаралупі"

Ольга Ранська | Всі новини автора
інгредієнти: 
  • 10 середніх картоплин,
  • 2 ст. ложки борошна,
  • 1 ст. ложка крупної солі.
Час приготування: 
60.00

Пізньою весною і влітку для багатьох улюблене проведення часу – пікніки на природі. Ну а які ж пікніки без шашликів та печеної картоплі! Ось тільки все частіше хочеться чогось новенького і в той же час не дуже складного в приготуванні. Рецепт, який ми вам сьогодні пропонуємо, дозволить не чекати літа та спробувати запекти картоплю в духовці – смак виходить як "на вугіллі".

Родзинка цієї картоплі – своєрідна "шкаралупка", яка утворюється за рахунок рум'яної скоринки з борошна.

Приготування

  • Картоплини добре помийте, молоду картоплю можна не чистити.
  • Дайте воді стекти і відразу ж обваляйте картоплю в суміші: 1 столової ложки солі грубого помелу + 2 столових ложки борошна.
  • Запікайте на аркуші в прогрітій духовці при температурі 180-200 градусів.
  • Великі картоплинки будуть запікатися довше  – приблизно годину, дрібні приготуються швидше – хвилин за 30-40.

Картопля покривається хрусткою скоринкою-шкаралупою, а всередині — розсипчастий і тане в роті. Можна їсти ложечкою, як яйце. Але шкаралупа теж дуже смачна.

Таким чином можна запікати й картоплю без шкірки.

Подавайте з вершковим маслом та сметаною. А можна з оселедцем або будь-яким салатом.

Як бачите, все досить просто, а головне – дуже смачно!

картопля
борошно пшеничне
Мітки кулінарія: 
0
Голосів поки немає