Лосось по-шведськи

-
1 цибуля-порей,
1 жовтий болгарський перець,
10 томатів-черрі (або просто маленьких помідорчиків),
0,6 кг філе лосося,
1 ч. л. лимонного перцю,
100 г сметани (15%),
100 мл білого столового вина,
трохи шафрану,
0,5 ч. л. солі.
У шведській кухні існує безліч способів приготування лосося. Лососину тут і маринують, і коптять, і солять. Ці способи приготування лосося вже міцно увійшли в наше життя і часом ми навіть не замислюємося, що з'явилися вони у нас на столі завдяки традиційній шведській кухні.
Сьогодні ми поділимося рецептом дивовижної закусочної страви. Лосось по-шведськи – це смачна основна страва, яка прийшла до нас з середньовіччя, що являє собою слабосолону рибу. А в поєднанні з кропом та горілкою лосось набуває пряний і насичений смак. Спробуйте приготувати, впевнені, що вам сподобається. Гурмани вважають, що це один з кращих способів приготування лосося.
Приготування
- Шафран замочіть в 1 ст.л. гарячої води.
- Промийте і наріжте білу частину цибулі-порею.
- Перець наріжте тонкими смужками.
- Помідори поріжте навпіл.
- Складіть овочі в форму для запікання, зверху викладіть рибу і посипте лимонним перцем.
- Сметану змішайте з білим вином, сіллю, шафраном, полийте цією сумішшю рибу і запікайте 20-25 хвилин в духовці при температурі 225 градусів.
Час запікання залежить від товщини шматка риби: якщо його товщина 5-6 см, то він запікається рівно 20 хвилин і виходить ідеально-соковитим.