02.11.2021, 22:30
Пиріг з картоплею та грибами
інгредієнти:
- 250 г готового листкового тіста,
- 350 г грибів (будь-яких: відварених, заморожених або свіжих. Але якщо свіжих, то потрібно взяти трохи більше,тому що вони важче),
- 350 г картоплі,
- 200 мл жирних вершків або сметани,
- 1 зубчик часнику,
- 1 червона цибулина,
- 1 ст. л. борошна,
- 50 г вершкового масла (для обсмажування),
- 100 г твердого сиру,
- сіль,
- перець.
Час приготування:
60.00
Практично це просто смажена картопля з грибами, але за цією технологією приготування його смак набагато цікавіше. Цей пиріг можна робити з різними начинками – м'ясною, рибною, овочевою. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Покроковий рецепт
- Якщо гриби свіжі, їх потрібно вимити та крупно нарізати.
- Картоплю нарізати тонкою соломкою.
- Почистити часник.
- Лук порізати півкільцями.
- Картоплю обсмажити на сковороді майже до готовності і перекласти в тарілку.
- У цій же сковороді 3 хвилини обсмажувати цибулю, зняти з вогню і відставити в сторону.
- Гриби обсмажити на сильному вогні до випаровування рідини (10 хв), а якщо вони відварні або заморожені, то на середньому вогні буквально 2-3 хвилини. Зняти з вогню, посолити і перемішати з цибулею.
- Змішати в каструлі вершки або сметану з розчавленим часником, поставити на вогонь, довести до кипіння (але не кип'ятити!), додати борошно, розмішати до однорідної маси і зняти з вогню.
- Розкачати тісто і викласти його в змащену маслом форму. Потім викласти шар картоплі, потім гриби з цибулею і влити вершки. Сир потерти на терці, посипати пиріг і випікати 25 хвилин в духовці при температурі 200°С. Потім посипати кропом і подавати теплим.
Смачного!
картопля
цибуля
борошно пшеничне
вершки
сметана
сир
гриби
Голосів поки немає