02.11.2021, 22:30

Пиріг з картоплею та грибами

інгредієнти: 
  • 250 г готового листкового тіста,
  • 350 г грибів (будь-яких: відварених, заморожених або свіжих. Але якщо свіжих, то потрібно взяти трохи більше,тому що вони важче),
  • 350 г картоплі,
  • 200 мл жирних вершків або сметани,
  • 1 зубчик часнику,
  • 1 червона цибулина,
  • 1 ст. л. борошна,
  • 50 г вершкового масла (для обсмажування),
  • 100 г твердого сиру,
  • сіль,
  • перець.
Час приготування: 
60.00

Практично це просто смажена картопля з грибами, але за цією технологією приготування його смак набагато цікавіше. Цей пиріг можна робити з різними начинками – м'ясною, рибною, овочевою. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.

Покроковий рецепт

  • Якщо гриби свіжі, їх потрібно вимити та крупно нарізати.
  • Картоплю нарізати тонкою соломкою.
  • Почистити часник.
  • Лук порізати півкільцями.
  • Картоплю обсмажити на сковороді майже до готовності і перекласти в тарілку.
  • У цій же сковороді 3 хвилини обсмажувати цибулю, зняти з вогню і відставити в сторону.
  • Гриби обсмажити на сильному вогні до випаровування рідини (10 хв), а якщо вони відварні або заморожені, то на середньому вогні буквально 2-3 хвилини. Зняти з вогню, посолити і перемішати з цибулею.
  • Змішати в каструлі вершки або сметану з розчавленим часником, поставити на вогонь, довести до кипіння (але не кип'ятити!), додати борошно, розмішати до однорідної маси і зняти з вогню.
  • Розкачати тісто і викласти його в змащену маслом форму. Потім викласти шар картоплі, потім гриби з цибулею і влити вершки. Сир потерти на терці, посипати пиріг і випікати 25 хвилин в духовці при температурі 200°С. Потім посипати кропом і подавати теплим.

Смачного!

картопля
цибуля
борошно пшеничне
вершки
сметана
сир
гриби
0
Голосів поки немає