30.08.2020, 18:44

Маринований виноград - відмінна закуска до м'яса

Татьяна Землянко | Всі новини автора

facebook tweeter live rss
виноград
ингредиенты: 
  • виноград - 1,5 кг;
  • гвоздика - 5 шт .;
  • запашний перець - горошок - 5 шт .;
  • чорний перець - горошок - 13 шт .;
  • кориця - 1 щіпка.

Маринад:

  • вода - 1 л;
  • сіль - 2 сл. ложки;
  • цукор - 200 г;
  • оцет 9% - 100 г.
Время приготовления: 
50.00

Зараз розпал сезону винограду, а що з нього приготувати, крім соку, варення і вина, - мало хто знає. В основному усі звикли вважати цю ягоду десертом. Сьогодні ми будемо виноград маринувати: його можна їсти як оливки, а також він відмінно підходить до будь-якого м'ясної страви. Готується така заготівля дуже легко і просто.

Приготування:

В першу чергу слід простерилізувати банки і кришки: можна це робити старим способом або у мікрохвильовці новим методом. Підготуємо виноград, візьмемо сорт без кісточок зелений і промиємо проточною водою. Далі приготуємо дві літрових банки, одну півлітрову і кладемо спеції за рецептом: на літрову банку 2 запашних перця, 2 гвоздики і 4-5 горошин чорного перцю. У півлітрову банку спеції ділимо рівно навпіл.

Читайте також: Виноград маринований. Не гірше заморських оливок

Далі на плиту ставимо воду або включаємо електрочайник - потрібно закип'ятити майбутній маринад. З виноградинок видаляємо дрібні пензлики, складаємо ягідки у банки, щоб заповнився увесь простір. Ягіди відмінно усі вмістилися в наші баночки, а тим часом у нас вже закипіла вода і, ми заливаємо окропом наш виноград в баночках і накриваємо кришками, залишаємо на 15 хвилин, а поки займемося приготуванням маринаду. Воду з винограду ми просто зливаємо, вона нам не знадобиться.

Тепер беремо каструлю і наливаємо літр води, далі додаємо всі за списком: сіль, цукор, корицю і оцет. Як тільки маринад закипить, тримаємо його на вогні пару хвилин і все, він готовий. Зливаємо воду з банок і заливаємо окропом маринаду. Закручуємо або закочуємо кришки на банках, перевертаємо денцем вгору кожну банку і залишаємо до повного охолодження. Через місяць виноград вже повністю буде готовий до вживання.

Спробуйте цей прекрасний рецепт, впевнені - він вам сподобається і ви його будете використовувати кожен рік. Приємного всім апетиту!

виноград
0
No votes yet
facebook tweeter live rss
n