Форшмак
- 2 шматочки філе солоного оселедця,
- 1/2 кислого зеленого яблука,
- 2 яйця,
- 1/2 ріпчастої цибулі,
- 50 г вершкового масла,
- сіль,
- перець,
- цукор.
У перекладі з німецької «форшмак» означає «передчуття, перед смаком» і його зазвичай подають на початку трапези для збудження апетиту.
Технологія приготування
- Щоб форшмак вийшов «правильним», оселедець потрібно вимочити в молоці протягом 1-2 годин. При цьому риба повинна в молоці буквально «плавати».
- Яйця зваріть круто і дрібно наріжте або натріть на тертці.
- Цибулю очистіть і дуже дрібно наріжте.
- Якщо ви у вас філе готове, то його потрібно нарізати якомога дрібніше. А якщо у вас ціла рибина, то після вимочування в молоці потрібно зняти з неї шкіру і вийняти всі кісточки, а потім дрібно нарізати.
- Яблуко разом з шкіркою наріжте маленькими кубиками.
- Вершкове масло також наріжте дрібними кубиками.
- Змішайте всі інгредієнти до м'якої однорідної маси. Буде краще, якщо всі інгредієнти збити в блендері. Приправте страву сіллю, перцем і цукром за смаком.
Під час приготування страву краще періодично куштувати, тому що кількість використовуваних продуктів може варіюватися через різну солоності риби, кислоти яблук або гіркоти цибулі. Можливо, вам захочеться трохи збільшити кількість цибулі або яблук, солі, перцю або цукру.
Наріжте хліб, намажте вийшов форшмак намажте на шматочки і подавайте зі шматочком лимона.