Куди варто поїхати в міжсезоння? 5 кращих напрямків для осені

Віктор Білий | Всі новини автора

Осінній відпочинок — варіант для тих, хто хоче зосередитися на відпочинку і релаксації та забути про незручності туристичних місць. 

ТОП-5 найцікавіших європейських напрямків на осінь 

1. Чорногорія — неповторна чарівність Балкан

Поєднання гір, моря, високих температур і низьких цін – це можна побачити тільки в Чорногорії. Ця крихітна країна на березі Адріатичного моря — відмінна альтернатива багатолюдній і дорогій Хорватії. Найбільший Каньйон в Європі в подарунок!

Читайте також: 7 кращих місць для відпочинку в Україні

Що подивитися?

  • Обов'язково відвідайте Каньйон Тара — найглибший в Європі та другий за величиною у світі (після каньйону Колорадо). З дивовижного 170-метрового мосту Дурдевича відкриваються приголомшливі види.
  • Тіват на березі Которської затоки — відмінна відправна точка для знайомства з околицями. Поруч, серед іншого Ботанічний сад і острів квітів.
  • Місто Сутоморе на півдні Чорногорії з прекрасним пляжем, набережною і фортецею бенедиктинського монастиря.

Погода в міжсезоння: середня температура Жовтня + 21° C.

2. Угорщина: Будапешт та інші визначні пам'ятки

Хоча ця непримітна Центральноєвропейська країна не має виходу до моря, вона може похвалитися одним з найбільших у світі джерел термальних вод. Крім того, Будапешт з панорамою внесений до Списку ЮНЕСКО, а також ви знайдете тут тепле озеро Балатон, відмінне вино і смачну кухню. Угорщина — гарна ідея для будь-якого сезону!

Що подивитися?

  • Будапешт. Тут ви сядете на найстаріше метро в континентальній Європі, побачите найбільшу європейську синагогу і відвідайте третю за величиною будівлю парламенту у світі.
  • Озеро Балатон –найбільше озеро в цій частині Європи, навколо нього ви знайдете безліч курортів. Тим, хто любить вечірки, рекомендуємо Південний берег озера Балатон, а тим, хто шукає спокою, смачних вин і лавандових полів, – північний.

Погода в вересні близько + 24° С.

Читайте також: Найкращі місця осіннього відпочинку в Україні

3. Іспанія: тепло навіть після сезону

Іспанія — одна з найрізноманітніших країн Європи. Тут кожен регіон схожий на окрему країну: від екзотичної Андалусії з сильним арабським акцентом до космополітичної Каталонії, Країни Басків або зелених пагорбів Астурії.

Що подивитися?

  • Андалусія – це квінтесенція Іспанії, регіон, в якому поєднуються арабський і європейський вплив.
  • Тенерифсхожий на Канарські острови в мініатюрі — зелений на півночі, вулканічний в центрі, тропічний на півдні. Тут цілий рік м'який Клімат.
  • Шанувальникам архітектури та міського життя обов'язково сподобається колоритна Барселона – місто Гауді. З робіт цього видатного архітектора варто побачити Собор Святого Сімейства, Парк Гуеля, будинок Бальо і Будинок Міла. Прогуляйтеся по готичному кварталу, відпочиньте на пляжі Барселонета і помилуйтеся прекрасною церквою Санта-Марія-дель-Мар XIV століття на десерт.

Погода в жовтні тримається до + 20° C.

4. Албанія: у вересні - як влітку

Країна в цей період часу не переповнена туристами і як і раніше приховує багато цікавих місць, які тільки й чекають, щоб їх відкрили.

Що подивитися?

  • Дуррес – найстаріше Албанське місто з більш ніж 3000-річною історією. Найбільша його пам'ятка-амфітеатр римського імператора Адріана на 15 000 місць. Також можна відвідати замок Дуррес і Археологічний музей і відпочити на піщаному пляжі.
  • Блакитне око – це Албанське диво природи: струмок, що випливає з надр землі, народжує річку Бистриця, що переливається всіма відтінками синього: від темно-синього до блакитного і бірюзового.
  • Погода в жовтні тримається до + 25° C.

5. Чехія: активний і культурний відпочинок

Чехія може похвалитися 12 пам'ятниками, внесеними до Списку ЮНЕСКО. Завдяки невеликій відстані між ними, ви можете спуститися по річці Влтава по слідах ЮНЕСКО всього за кілька днів. Найкраще після сезону, коли Чехія трохи відпочине від натовпів туристів.

Що подивитися?

  • Прага – Старе місто чеської столиці внесене до Списку ЮНЕСКО. Обов'язково подивіться на середньовічний годинник Орлой на повну годину — саме тоді починається хода фігурок.
  • Обов'язково відвідайте в Празі собор Св. Собор Віта, Градчани, Карлів міст I, готичну синагогу Старонова в єврейському кварталі Йозефів — найстарішу діючу синагогу в цій частині Європи.
  • Гірські міста – ця назва двох груп скель: в Адршпаху і теплиці. Це також найбільший чеський заповідник. Скельні міста - рай для любителів скелелазіння, природи й красивих видів. Цікаво, що Адршпах використовувався в якості декорації для фільму "Хроніки Нарнії".
  • Маріанське-Лазне – курортне місто в західній частині Чехії, відомий своїм чистим гірським повітрям і красивими пейзажами. Раніше його відвідували такі особистості, як Шопен, Гете або король Едуард VII. Він славиться багатством мінеральних вод — вони беруть початок зі 130 джерел.

Погода в вересні близько + 17 °C.