Ліпимо з дитиною: який пластилін вибрати?

Татьяна Землянко | Всі новини автора
пластилин

Пластилін є чудовим засобом для розвитку фантазії у дитини, а також його сенсорних здібностей і дрібної моторики. Набори пластиліну різняться між собою кількістю штук в наборах, палітрою кольорів і, звичайно ж, ціновою категорією. У будь-якому випадку можна підібрати цікавий варіант на свій смак і відповідний вашому бюджету.

Дітлахи займаються ліпленням з пластиліну, як в дитячому садку, так і у школі. Практично всі діти люблять ліпити пластилінові фігурки, а якщо до них приєднаються і дорослі, це буде захоплюючий проведений час для всієї родини. Давайте розглянемо його різновиди, щоб можна було визначитися з вибором.

Відразу слід звернути увагу, що існують два види пластиліну: звичайний і професійний. Нас цікавить звичайний вид, для ліплення з дітьми.

Читайте також: Дитячий квадроцикл: який краще вибрати

В першу чергу потрібно думати про здоров'я дитини, тому пластилін повинен відповідати деяким вимогам.

  • Має яскравий, насичений колір, який не залишає слідів на руках.
  • Не повинен прилипати до рук.
  • Добре з'єднується між собою і не розшаровується.
  • Повинен легко розм'якшуватися і бути пластичним.

Читайте також: Як вибрати самокат для дитини

Основні види пластиліну

  • Пластилін в брусочках класичний, складається з натуральних компонентів, широко застосовується в школах.
  • Різнокольорові кульки, які зберігаються в баночках, скріплені клейкими нитками один з одним. Дуже добре підходять для декорування виробів, приховують всі нерівності. Вимагають застигання протягом доби.
  • Пластилін на рослинній основі, а так само тісто для ліплення - варіант для самих маленьких, абсолютно нешкідливий.
  • Плаваючий пластилін - не засихає, не тоне у воді і не липне до рук. У ванній з ним дуже цікаво грати, можна наприклад, запустити в плавання пластиліновий кораблик зроблений самостійно.

Малювання пластиліном

Якщо дитина ще не в змозі самостійно ліпити повноцінні фігурки, тоді ви разом з нею можете освоїти дуже захоплююче заняття - техніку малювання пластиліном. Спочатку можна просто розмазувати пластилін по картону, а потім поступово розгортати ковбаски. Не забувайте хвалити дитину і ні в якому разі не критикуйте, не занижуйте його самооцінку. Не слід примушувати дитину ліпити те, що хочеться вам, дайте йому самому проявити фантазію. Такі картини найкраще робити з м'якого воскового пластиліну. Як варіант для малюка, повністю розмазати пластилін по поверхні, а потім прикрасити будь-якою крупою або макаронними виробами, намистинками, камінчиками на свій смак.

Вибирайте пластилін на ваш смак, враховуючи думку дитини, проводьте сімейні вечори або вихідні, займаючись ліпленням всією сім'єю.