25.05.2021, 15:59

Натуральне добриво для городу своїми руками

Віктор Білий | Всі новини автора

Власники городу або саду вкладає в цю справу чимало праці та турботи. Рослини тут можуть бути різними: одні будуть більш вибагливими, а інші – трохи менше, проте відповідний догляд необхідний абсолютно всім культурам. 

Існує безліч різноманітних способів поліпшення умов для рослин, захисту їх від шкідників і підвищення врожайності. Підживлення рослин дуже важлива навіть при вирощуванні їх в ідеальних умовах.
Відмінним добривом для всіх рослин може бути гній або перегній. Однак це приваблює безліч комах, здатних пошкодити рослини, які в результаті перестануть родити.

Читайте також: Про добрива для рослин

Унікальна підгодівля з ферментованих бур'янів

Зараз набирає величезної популярності метод добрива за допомогою так званого ферментованого чаю. Його приготування в домашніх умовах не складе великих труднощів. Для цього необхідно заготовити заздалегідь скошену траву. Ще одним плюсом такої підгодівлі буде відсутність неприємного запаху.

При виготовленні найкраще використовувати ту траву, яка не має насіння, щоб уникнути надалі її проростання на грядках і тим самим застерегти себе від зайвого прополювання. Скошена трава поміщається в щільний чорний мішок і залишається в теплому місці на два-три дні. При цьому вона може перебувати на сонці. Якщо трава була сухою, не соковитою, варто трохи полити її водою перед тим як закрити мішок.

Після такої процедури ферментації трава переміщається в пластикову тару. Для цього відмінно підійде відро, яке заповнюється приблизно наполовину і зверху заливається водою. Найкраще використовувати відстояну рідину, яка добре підходить для поливу.

Читайте також: Як боротися з бур'янами на ділянці

За пару годин розчин встигне настоятися, після чого його можна перелити в лійку і використовувати для підгодівлі та добрива. Залишилася трава в відрі заливається повторно, а після її також можна використовувати при мульчуванні. Таке добриво, створене власними зусиллями, допоможе вашим рослинам отримати необхідні корисні елементи та допоможе отримати хороший урожай.

теги: