02.02.2021, 10:43

Робот-пилосос: принцип роботи та корисні функції цього пристрою

Робот-пилосос — мрія багатьох домогосподарок. З його допомогою можна практично забути про прибирання, в будинку все одно буде чисто. До того ж деякі роботи-прибиральники не тільки пилососять, але і миють підлоги.

Робот-пилосос: принцип роботи

Самохідний пилосос — це робот-прибиральник з прикріпленою до нього зарядною станцією. Робот автоматично повертається на станцію, коли заряд батареї досягає критично низького рівня.

Робот-пилосос бездротової, переміщається по квартирі за заздалегідь заданим планом і графіком. У більшості пристроїв ви можете вибирати між декількома різними режимами прибирання. Завдяки цьому ви легко зможете адаптувати роботу пристрою під свої потреби.

Робот не вимагає ніякого управління, якщо тільки з якихось причин ви не захочете змінити його пересування по квартирі. Робот також оснащений спеціальними датчиками, які захищають його від зіткнень. Датчики нахилу поверхні також запобігають його падіння зі сходів.

Читайте також: Кращі роботи пилососи у 2021 році

Коли варто купувати робот-пилосос?

Кращі роботи-пилососи гарантують майже 100% ефективність видалення бруду з підлоги, що позбавляє вас від необхідності робити це самостійно. Це відмінне рішення для людей, які не люблять пилососити (а їх досить багато) або не мають часу регулярно прибирати в будинку, однак піклуються про підтримку в будинку ідеального порядку.

Робот-пилосос — ідеальний помічник для молодих батьків, зайнятих або літніх людей. Покупку робота, який пилососить сам, можна також рекомендувати людям, у яких є тварини.

Які поверхні прибирає цей пристрій?

Роботи-пилососи стають все більш досконалими. Вони ідеально підходять для багатьох поверхонь, не тільки твердих (наприклад, панелей і дерев'яних підлог). Що важливо, найсучасніші моделі мають автоматичні датчики, які розпізнають тип поверхні та підлаштовують під неї режим своєї роботи.

Більшість роботів легко справляються з гладкими поверхнями:

  • дерев'яні паркетні підлоги,
  • панелі,
  • керамічну плитку,
  • підлогові покриття ПВХ.

Більш просунутий самохідний робот-пилосос також зможе пилососити м'які килими та килимові покриття. Як правило, він оснащений великою кількістю щіток, ніж базові моделі. Крім того, у нього більше потужності для роботи.

Читайте також: Кращий робот-пилосос для басейну: ТОП-5 моделей

Які функції та параметри повинні бути у робота-пилососа?

Корисні функції роботів-пилососів:

  • віртуальна стіна - за допомогою інфрачервоного променя Ви визначаєте лінію, яку пилосос не перетне;
  • завантаження та відновлення прибирання;
  • автоматичне очищення бункера - коли бункер заповнений, робот перестане пилососити й повернеться до зарядної бази; він залишить там вміст ємності та потім повернеться до роботи;
  • дистанційне керування - зі смартфона можна спланувати маршрут робота, запустити його або запрограмувати на цілий тиждень.