11.02.2021, 20:41

Зволожувач повітря: рекомендації покупцям

Татьяна Землянко | Всі новини автора
увлажнитель

У холодну пору року, коли гріють батареї, а також інші опалювальні прилади, в квартирах знижується рівень вологості. Людина відчуває дратівливість, погіршення сну, сухість шкіри. Щоб усунути цю проблему, потрібно застосовувати інший пристрій - це зволожувач повітря. З його допомогою можна забезпечити необхідний рівень вологості до 60%. Сьогодні ми розберемо, який пристрій підійде для ваших житлових умов.

Для визначення вологості в приміщенні знадобиться гідрометр, і якщо ви виявили низький відсоток вологості, то слід обзавестися зволожувачем повітря. Розглянемо його більш детально.

Читайте також: Роботи для вологого і сухого очищення підлоги

  • Традиційний зволожувач - прилад не тільки зволожує, але і очищає повітря, простий у використанні, економний у споживанні електроенергії. Дуже добре підходить для домашнього та офісного приміщення.
  • Паровий зволожувач повітря - ця модель має більш широке застосування: зволожує повітря не тільки в приміщеннях, але і в теплицях, оранжереях і зимових садах. За одну годину він випаровує сімсот грамів рідини. Що найцікавіше, його використовують для інгаляцій і ароматерапії. Але для спальні він не підходить із-за підвищеного рівня шуму.
  • Ультразвуковий зволожувач - його можна сміливо ставити в дитячій кімнаті, тому як він найбезпечніший і тихий тип зволожувача, на температуру в приміщенні він так само не впливає. Варто відзначити, що ультразвуковому зволожувачу потрібно виключно чиста вода: дистильована або очищена через фільтр. Хоча це буде тільки на користь будь-якої моделі.

Читайте також: Робот-пилосос: принцип роботи і корисні функції цього пристрою

Є простіші моделі, а є вже просунуті сучасні. У першому випадку управління здійснюється за допомогою вбудованої панелі, а в другому - з дистанційним управлінням і з підключенням до домашньої мережі Wi-Fi.

На що ж слід звертати увагу при виборі пристрою?

  • Автоматичне включення і виключення пристрою, підтримування бажаного рівня вологості.
  • Обсяг резервуара води - це впливає на тривалість безперервної роботи.
  • Продуктивність приладу - він повинен обробляти в приміщенні все повітря приблизно два рази на годину.
  • Ознайомтеся з відгуками користувачів тієї моделі, яку вибрали для себе.
  • Перевірте особливості приміщення на сухість і забруднення повітря.
  • Оцініть бюджет, який ви готові витратити на зволожувач.

Великі любителі техніки можуть налаштувати і об'єднати зволожувач з функціями розумного будинку і вивести на автоматичний рівень роботи. Сподіваємося, наша стаття допоможе вам правильно підібрати відповідний вашому житлу хороший зволожувач повітря.