15.09.2020, 07:14

Сотні хасидів намагаються потрапити в Україну з Білорусі: пункт пропуску заблокований

Марина Началова | Всі новини автора
хасиди

На кордоні з Білоруссю зібралися кілька сотень хасидів, які намагаються потрапити в Україну попри обмеження в'їзду іноземців у зв'язку з карантином.

Наразі в пункті пропуску "Нові Яриловичі" у Чернігівській області тимчасово обмежений рух транспорту та громадян, повідомляє прес-служба Держприкордонслужби України, передає Час Пік.

Вчора голова ДПСУ Сергій Дейнеко зустрівся з представниками іноземців та довів вимоги Постанови КМУ, щодо обмеження в’їзду іноземців. Він зазначив, що кожен іноземний громадянин повинен поважати закони України та правила, які регламентують перетин державного кордону.

Також Голова відомства чітко наголосив на недопущенні порушення кордону іноземцями, адже вони нестимуть за це відповідальність, а прикордонники не допустять спроб порушення кордону.

ДПСУ задіяла резерви відомства та організувала взаємодію з підрозділами Національної поліції та Національної гвардії України. Охорона кордону з Білоруссю здійснюється у посиленому режимі.

Близько опівночі ДПСУ повідомила, що була вимушена обмежити пропуск транспортних засобів та громадян в пункті пропуску «Нові Яриловичі» зважаючи, що знаходження значної кількості іноземців, фактично на проїжджій частині, призводить до ускладнення руху автівок та може нести загрозу життю громадян.

Про таке рішення, націлене на безпеку громадян, прикордонники поінформували білоруську сторону. Наразі у співпраці з прикордонниками РБ здійснюється перенаправлення транспортних засобів на інші пункти пропуску.

Нагадаємо, що мер Умані Олександр Цебрій пікетував Офіс президента України, щоб домогтися недопущення масового приїзду хасидів на свято Рош ха-Шана під час пандемії.

Президент Володимир Зеленський зустрічався з представниками єврейських громад в Україні і повідомив, що святкування Рош ха-Шана в цьому році не може відбутися за традиційним щорічним сценарієм.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк