20.08.2021, 12:04

На Херсонщині врятували 5 дітей, яких на катамарані віднесло на 3 км у відкрите море

Марина Началова | Всі новини автора

На Херсонщині водні поліцейські врятували 5 дітей, яких на катамарані віднесло на 3 кілометри у відкрите море.

Про це повідомив відділ комунікації поліції Херсонської області, передає Час Пік.

Подія сталася на Арабатській Стрілці Генічеського району біля с. Генгірка. Приблизно о 18:15 в поліцію надійшло повідомлення від вожатої дитячого табору, що п’ятьох дітей віком від 13 до 15 років на катамарані віднесло у відкрите море на 3 кілометри від берега. Діти приїхали на відпочинок з Києва.

За словами начальника сектору поліцейської діяльності на воді Херсонського районного управління поліції Максима Жаркова, операція по спасінню дітей розгорнулася миттєво, адже погодні умови були вкрай несприятливі: шторм, сильний поривчастий вітер 10-15 м/с та дощ. Водні поліцейські на службовому катері наздогнали катамаран, пересадили всіх дітей у катер, надягли на них рятувальні жилети, а плавзасіб взяли на буксир.

Маленьких відпочивальників доставили на берег на поліцейську станцію водної поліції у м. Генічеськ, де їх вже чекали ювенальні поліцейські, представник служби у справах дітей та працівник табору. Також у супроводі поліції неповнолітніх відпочивальників відвезли до лікарні, де після огляду медиків з’ясувалося, що з дітьми все добре, їх здоров’ю нічого не загрожує. А у відношенні вожатої табору, яка несла відповідальність за дітей, поліцейські склали адміністративний протокол за ст.184 «Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей» КУпАП.

Нагадаємо, у Херсоні найвищий в області флагшток впав і роздавив Lexus.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: