18.10.2021, 07:09

У Києві виявили мертвим дипломата, що займався питаннями Придністров'я

Марина Началова | Всі новини автора

Відомий дипломат загинув у результаті падіння зі сходів у власному будинку на столичних Осокорках. Тіло чоловіка без ознак життя виявила хатня робітниця.

Про подію повідомив 16 жовтня відділ комунікації поліції Києва, передає Час Пік.

Як зазначалося, до чергової частини столичного главку зателефонувала жінка та повідомила, що у будинку на вулиці Садовій виявила тіло чоловіка без ознак життя. На місце події негайно прибула слідчо-оперативна група районного та Головного управлінь поліції, криміналістична лабораторія та оперативні співробітники.

Як розповів начальник Дарницького управління поліції Олександр П’ятниківський, правоохоронці опитали сусідів та робітницю, яка допомагала чоловіку по дому.

"Попередньо з’ясовано, що 60-річний чоловік впав зі сходів у власному будинку, де проживав один. Потім підвівся та попрямував до кімнати на другому поверсі, де вже без ознак життя його виявила хатня робітниця. Згідно висновку судово-медичного експерта смерть настала внаслідок закритої черепно-мозкової травми", - повідомив він.

За даним фактом слідчим відділом Дарницького управління поліції розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України – умисне вбивство із приміткою "нещасний випадок". Досудове розслідування триває.

Згодом стала відома особа загиблого - як повідомляє видання "РБК Україна", ним виявився Віктор Крижанівський, який з 2017 року займав посаду Спецпредставника України в питаннях придністровського врегулювання. З 2010 по 2017 роки Крижанівський був послом України в Естонії. У дипломатичній службі працював з 1992 року.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: