03.12.2021, 12:57

Директор львівського Будинку вчених, де проходила скандальна вечірка блогерів, помер під час візиту до мерії

Марина Началова | Всі новини автора

У приміщенні Львівської міської ради сьогодні вранці помер Роман Славітич - директор Будинку вчених, де минулого тижня блогери влаштували вечірку просто у День пам'яті жертв голодоморів.

Про трагічну подію повідомила прес-служба Львівської міськради, передає Час Пік.

Як зазначається, 75-річному Роману Славітичу стало погано у приміщенні міськради.

"За словами очевидиці, яка працює у міській раді, чоловік зайшов в кабінет. Вона помітила, що у нього нездоровий вигляд і запропонувала склянку води. Він сів за стіл і знепритомнів. Працівники викликали швидку і розпочали серцево-легеневу реанімацію з застосуванням автоматичного зовнішнього дефібрилятора. Після прибуття на місце – медики оперативно продовжили проводити реанімаційні заходи. Протягом години боролися за життя, але, на жаль, врятувати не вдалось", - йдеться у повідомленні.

Перший заступник міського голови Львова Андрій Москаленко повідомив у Фейсбуці, що вчора ввечері Славітич зателефонував йому і попросив про зустріч.

"Ми домовились зустрітись сьогодні о 8 ранку. Пан Роман прийшов трохи швидше, сів за стіл. Моя колега помітила, що він не дуже добре виглядає і запропонувала склянку води. Але він одразу знепритомнів. Працівники викликали швидку і почали надавати першу допомогу. Коли я прийшов, почав допомагати колезі. Одразу після цього приїхала швидка. Медики годину намагались врятувати життя, але, на жаль, пан Роман помер", - написав Москаленко.

Нагадаємо, що 27 листопада, у День пам'яті жертв голодоморів, у львівському Будинку вчених відбулося гучне святкування дня народження блогера із Чернівців Олександра Заліско. Подія обурила українців та викликала резонанс у ЗМІ, на організатора вечірки поліція склала протокол за порушення карантину, а Будинок вчених закрили за порушення карантинних вимог.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк