05.06.2021, 22:18

Аваков заявив про можливі теракти з боку РФ через "Північний потік-2"

аваков

У зв'язку з тим, що перша нитка газопроводу "Північний потік-2", за заявою президента РФ, вже добудована, в Україні не виключені теракти з боку Росії.

Про це 5 червня заявив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков під час тактико-спеціальних навчань підрозділів, які координуються Міністерством внутрішніх справ, в Харківській області, передає Час Пік.

"Ми говоримо про реальні загрози. Путін вчора заявив, що "Північний потік-2" добудований, перша нитка. Газ все ще транспортується в Європу нашим газопроводом, і повинен транспортуватися деякий час далі, але потім Путін, швидше за все, захоче газ пустити в обхід України", - сказав Аваков.

У зв'язку з цим, за словами глави МВС, на українській ділянці газопроводу не виключені теракти.

"Тому ми очікуємо, що будуть спроби терактів на нашій ділянці газопроводу і скажуть: "Ви бачите, ми хочемо, але ось вони, тому пускаємо газ через "Північний потік-2". І такої інформації розвідувальної у нас достатньо", - зазначив міністр.

Він уточнив, що Україна розглядає різні сценарії і посилює реагування на об'єктах критичної інфраструктури.

"Ми переглядаємо різні сценарії і посилюємо реагування, в тому числі на об'єктах критичної інфраструктури, газової інфраструктури, дамбах тощо", - додав Аваков.

Читайте також: Проєкт закону про олігархів та видворення "злодіїв у законі": як пройшло засідання РНБО

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк