26.06.2021, 22:25

Зеленський поставив низку питань претендентам на посаду канцлера Німеччини

зеленский

Президент України Володимир Зеленський під час панельної дискусії щодо ролі Німеччини у світі, яку організовала Мюнхенська конференція з безпеки, поставив кілька запитань кандидатам на посаду федерального канцлера.

Про це повідомила прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

У відеозверненні глава держави зазначив, що вибори в Бундестаг - важлива для України подія.

"Вибори в Бундестаг мають значення для нас, адже Німеччина - це наш ключовий партнер. Це важлива сторона Нормандського формату і наш союзник на шляху до європейської спільноти", - зазначив Зеленський і додав, що саме тому бачення майбутнього федерального канцлера політики щодо України є вкрай важливим для нього особисто.

Щоб визначити позицію кандилатів, президент поставив ряд питань.

"Чи згодні ви, що європейський проєкт не буде завершеним і повноцінним без України? Чи згодні ви, що шлях України до Європи має бути дорогою з двостороннім рухом? Після Революції Гідності, коли сотні українців віддали свої життя за європейський вибір, минуло сім років. Чи не втомилася Європа так довго ховатися від питання членства України в ЄС? І чи не час від дипломатичного уникнення перейти до чітких відповідей, умов, кроків та термінів?",- запитав Зеленський.

Наступне питання стосувалося гарантій безпеки, якщо Україна не буде членом НАТО.

Не забув згадати Зеленський і "Північний потік-2". Він поцікавився думкою кандидатів щодо підтримки проєкту, а також поставив питання про територіальну цілісність України.

"Як ви думаєте, анексія Росією Криму і війна на сході України, понад 14 тисяч загиблих у війні на Донбасі і півтора мільйона людей, які змушені покинути свої будинки, - все це є достатніми причинами, щоб не розглядати всерйоз ідею відновлення самітів ЄС - Росія до відновлення територіальної цілісності України?", -  запитав на завершення Зеленський.

Що йому відповіли претенденти на посаду канцлера Німеччини - ОП не повідомляє.

Читайте також: Порошенко розкритикував ідею Зеленського про проведення референдуму щодо Донбасу

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк