04.07.2021, 20:53

"Йдуть консультації з Нуланд", - Арестович про можливість залучення США до ТКГ

Марина Началова | Всі новини автора
арестович

Є ймовірність, що Сполучені Штати приєднаються до Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це заявив в ефірі телеканалу "Дом" спікер української делегації в ТКГ Олексій Арестович, передає Час Пік.

Він підтвердив заяву віце-прем'єр-міністра Олексія Резнікова про те, що з боку ОБСЄ в переговорний процес можуть зайти представники США.

"Це технічна можливість. США є членами ОБСЄ, значить, вони мають право увійти в цей формат. Питання, найімовірніше, ось у чому: чи буде досягнута принципова домовленість такого характеру", - зазначив Арестович.

Він повідомив, що зараз між політичним радником президента Володимира Зеленського, керівником ОПУ Андрієм Єрмаком та заступником держсекретаря США з політичних питань Вікторією Нуланд йдуть інтенсивні консультації.

Арестович додав, що йому відомо, що Нуланд дуже інтенсивно спілкується із заступником керівника адміністрації президента РФ Дмитром Козаком.

"Тобто тривають консультації на найвищому рівні, на рівні політичних радників. Чим вони конкретно закінчаться, буде зрозуміло, найімовірніше, після візиту президента Зеленського до США, і зустрічі з президентом Байденом. Такий візит має відбутися наприкінці цього місяця. Думаю, в серпні з'являться новини", - сказав Арестович.

Нагадаємо, у Кремлі сказали, що заважає зустрічі Володимира Путіна з Володимиром Зеленським.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк