09.07.2021, 22:30

Стався збій у роботі сайту ВМС України: у Міноборони назвали причину

хакер

Сьогодні, 9 липня, перестав працювати сайт ВМС України. У Міноборони заявили, що причиною стала кібератака з боку російських хакерів.

Про це ]]>повідомила]]> прес-служба відомства, передає Час Пік.

"Росія цілеспрямовано проводить інформаційні операції проти України. До цих дій залучені структури інформаційно-психологічних операцій Південного військового округу ЗС РФ за підтримки кіберпідрозділів центрального підпорядкування, розвідувальних органів і всієї пропагандистської машини Кремля", - йдеться в повідомленні.

У міністерстві зазначили, що російські хакери також розмістили на сайті ВМС фейкові публікації, пов'язані з навчаннями Sea Breeze в Чорному морі.

"При цьому, жоден з документів не був отриманий в результаті витоку інформації з інформаційно-телекомунікаційних систем Збройних сил України. Мало місце тимчасове припинення роботи сайту українського флоту, яке було викликане використанням вразливостей фреймворку, який свого часу використовувався для його створення", - уточнили у відомстві.

Крім того, сьогодні були зафіксовані випадки безуспішних DDoS-атак проти офіційного веб-порталу Міноборони. На даний момент загроза усунена. Робота сайту ВМС буде відновлена найближчим часом.

Читайте також: У 2022 році в України може з'явитися свій "москітний флот", - Таран

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк