04.09.2021, 14:02

У Представництві Президента України в АРК пов'язують затримання Джелялова з його участю у Кримській платформі

Марина Началова | Всі новини автора
джелялов

Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим відреагувало на затримання у тимчасово окупованому Криму заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова.

Відповідне ]]>повідомлення ]]>оприлюднене на Фейсбук-сторінці відомства, передає Час Пік.

Як зазначається, Представництво Президента України в Автономній Республіці Крим засуджує чергові злочинні кроки окупаційної адміністрації РФ на тимчасово окупованій території Криму, направлені на переслідування представників Меджлісу кримськотатарського народу.

"Проведений сьогодні незаконний обшук та затримання заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джелялова є черговим актом політики витіснення корінного кримськотатарського народу та його представницьких органів з Криму, актом придушення будь-яких проявів згуртованості та активності у відстоюванні прав", - заявили у Представництві.

У відомстві переконані, що відповідні кроки окупаційної адміністрації РФ щодо Джелялова пов’язані з його громадською та політичною діяльністю, зокрема з його участю у якості спікера на різних майданчиках Саміту Кримської платформи.

"Вкотре закликаємо Російську Федерацію припинити хвилю репресій та відмовитися від системних переслідувань в тимчасово окупованому Криму щодо громадян України за їх політичні погляди, позицію та переконання. Російська Федерація повинна виконати наказ Міжнародного суду ООН 2017 року у справі "Україна проти Російської Федерації", яким запроваджено тимчасові заходи, зокрема утриматися від обмежень щодо кримських татар на представництво власних інтересів, включно з поновленням діяльності Меджлісу", - йдеться у заяві.

Раніше стало відомо, що російські силовики сьогодні вранці увірвалися з обшуком у будинок Джелялова, після чого його вивезли у невідомому напрямку.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк