03.10.2021, 15:21

Зеленський зізнався, що обговорював з Лукашенком "вагнерівців" до їх затримання

Марина Началова | Всі новини автора

Президент України Володимир Зеленський повідомив самопроголошеному голові Білорусі Олександру Лукашенко про заїзд російських бойовиків з ПВК "Вагнера".

Про це Зеленський сказав на брифінгу за підсумками з'їзду партії "Слуга народу" в Трускавці, передає Час Пік.

Журналісти каналу "Прямий" запитали Зеленського, чи дійсно операція по затриманню "вагнерівців" провалилася після наради в ОПУ, як стверджують розслідувачі Bellingcat, і чому Зеленського та інших учасників цієї наради до сих пір не допитали в ТСК.

"Мені здається власник вашого каналу, гетьман Порошенко, мені здається, він говорив, що він брав участь у цій операції. Мені здається, що його треба і допитувати... Я не брав участь в цій операції, я не беру участі в російських операціях в принципі", - відповів Зеленський.

У той же час президент повідомив, що дійсно повідомив Лукашенка про заїзді найманців у Білорусь.

"Моє обговорення питання "вагнерівців" було з паном Лукашенком, це правда. По телефону, коли ці люди, наскільки мені відомо, автобусами заїхали на територію Білорусі. Я щось чув, що вони там десь згідно операції летіли, я не знаю... У мене була розмова з на той момент президентом Олександром Григоровичем Лукашенко. І я йому сказав: "Там у вас бойовики, у нас є інформація". Якісь деталі я йому говорив. І він мені сказав: "Так, ми вивчимо це питання, зробимо все можливе". Після цього - все", - сказав Зеленський.

На відео з 29.30 хвилини.

Також Зеленський розповів, чи буде балотуватися на другий термін.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк