11.10.2021, 22:54

12 жовтня в Києві відбудеться 23-й саміт Україна - Європейський Союз

Ольга Романец | Всі новини автора
ЕС

12 жовтня в Києві відбудеться двадцять третій Саміт Україна - Європейський Союз. На заході головуватимуть президент України Володимир Зеленський, президент Європейської Ради Шарль Мішель та президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

"Лідери обговорять досягнення та перспективи взаємодії між Україною та ЄС у питаннях імплементації Угоди про асоціацію, поглибленої та всеохоплюючої зони вільної торгівлі, забезпечення енергетичної безпеки та поглиблення галузевого співробітництва", - йдеться у повідомленні.

На порядку денному також проблематика співпраці у сфері безпеки і оборони, розвиток ситуації на Донбасі і в окупованому Криму.

У рамках саміту планується підписання низки угод між Україною та Європейським Союзом. За результатами саміту буде прийнято спільну заяву.

Як повідомляють Українські ЗМІ з посиланням на чорновий проєкт заяви сторін, Європейський союз і Україна під час 23-го Саміту планують підписати угоду про "відкрите небо".

"ЄС вітає підписання Угоди про спільний авіаційний простір і сподівається на його швидкий вступ в силу, що сприятиме взаємній співпраці, зокрема, шляхом створення умов для нових комерційних можливостей для авіакомпаній України та країн-членів ЄС", - йдеться в проєкті документа.

Читайте також: В Україні збільшили фінансування виплат військовим

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: