12.10.2021, 13:27

У Києві підписали угоду про доступ України до двох програм ЄС

Ольга Романец | Всі новини автора
Украина - ЕС

12 жовтня в Києві під час 23-го спільного саміту представники України та Європейського союзу підписали угоди про доступ України до програм "Креативна Європа" і "Горизонт Європа".

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента, передає Час Пік.

Перша програма - "Креативна Європа". Вона стосується співпраці України та ЄС у мистецькій, дослідницькій та академічній сферах.

"Програма має бюджет 2,4 млрд євро і реалізується за трьома напрямками: культура, медіа та міжсекторальна взаємодія. В їх рамках надається підтримка секторам культурних і креативних індустрій, проєктам міжнародного співробітництва, професійним мережам, платформам для просування європейських художників і робіт, мобільності художників і професіоналів в галузі культури, а також у сфері книговидавництва та літературних перекладів", - йдеться в повідомленні.

Також під час заходів 12 жовтня в Києві підписали угоду про доступ України до програми "Горизонт Європа".

Програма "Горизонт Європа" спрямована на підтримку наукових досліджень, розробку інноваційних рішень, розвиток малого та середнього бізнесу в рамках спільних міжнародних проєктах та участі в програмах обміну досвіду з країнами Європейського Союзу.

В ОП додають, що програма "Горизонт Європа" на 2021-2027 роки - це найбільша програма ЄС з фінансування науки та інновацій із загальним бюджетом понад 95,5 млрд євро.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: