23.10.2021, 17:20

Україна надасть Молдові 15 млн кубометрів газу, - Герус

газ

В українських ЗМІ поширилася інформація про те, що Україна нібито безкоштовно надасть Молдові для подолання енергетичної кризи 1 млрд кубів газу. Голова комітету Верховної Ради з питань енергетики та ЖКП Андрій Герус спростував дану інформацію. 

Про те, як йдуть справи насправді, Герус написав у Facebook, передає Час Пік. 

Він підтвердив, що РНБО на останньому засіданні дійсно обговорювала питання про надання допомоги Молдові, однак не в таких обсягах. 

"Молдова звернулася до України з проханням надати близько 15 млн кубометрів газу. Ні про який мільярд кубів мова не йде і близько", - зазначив Герус. 

Він також повідомив, що історія з екс-суддею Чаусом не має до допомоги Молдові ніякого відношення. 

"Реальність така, що єдине, що Україна хоче, щоб Молдова повернула цей газ до кінця зими. Все-таки за 4 місяці Молдова, швидше за все, знайде постійного постачальника газу, а саме в лютому-березні цей газ буде найбільш потрібен Україні. Ще раз - це єдине побажання з боку України", - підкреслив голова комітету ВР. 

За його словами, в українських сховищах на сьогодні 18400 млн кубометрів газу. Обсяг 15 млн кубометрів - 0,08% від загальних запасів. Однак для Молдови це критично важливий обсяг. 

Читайте також: Україна надасть допомогу Молдові в подоланні енергетичної кризи

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк