24.10.2021, 17:46

Українці пропонують позбавити Савченко звання Героя України

Марина Началова | Всі новини автора

Екс-депутата Надію Савченко, яка днями попалася в аеропорту з підробленим ковід-сертифікатом, пропонують позбавити звання Героя України.

Відповідна ]]>петиція ]]>зареєстрована на сайті Президента, передає Час Пік.

"Позбавити Надію Савченко звання Героя України за систематичну та неприховану антиукраїнську діяльність, на користь країни агресора. За участь у гібридних, підривних операціях, поширення брехливої інформації через телеканали ворога, непристойну поведінку та інші дії що порочать звання героя України", - йдеться в тексті петиції.

Автором петиції виступив український блогер Олександр Коваленко. На його думку, Савченко не варто перебувати в одному списку з іменами гідних українців, таких як генерал-майор Сергій Кульчицький, що загинув на Донбасі в 2014 році.

"Надія Савченко це колосальна помилка в галереї славних синів і дочок України. Це помилка допущена в наш час і нам її виправляти!" - написав Коваленко в Фейсбуці.

Він зазначив, що це не перша петиція з вимогою позбавити Савченко звання Героя України, але всі попередні не набрали необхідної кількості голосів.

Нагадаємо, 22 жовтня в аеропорту "Бориспіль" затримали колишнього депутата Верховної Ради Надію Савченко та її сестру, які намагалися потрапити в Україну з-за кордону, використавши підроблені сертифікати про вакцинацію. ЗМІ опублікували відео.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк

Теги новин: