27.10.2021, 15:34

Зеленський відреагував на петицію щодо повної заборони гастролей російських артистів в Україні

Марина Началова | Всі новини автора

Петиція щодо повної заборони концертної діяльності артистів з Росії до повернення Криму в склад України та відновлення контролю Україною над своїми східними кордонами отримала відповідь президента.

Як повідомляв Час Пік, автором петиції є український продюсер Ігор Кондратюк.

У відповіді Володимира Зеленського на ]]>петицію ]]>зазначається, що відповідно до статті 15 Закону України «Про кінематографію» Міністерство культури та інформаційної політики України складає Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Статтями 3 та 3-1 Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» визначені обмеження при проведенні гастрольних заходів та встановлено особливості організації і проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора, зокрема забороняється проведення гастрольного заходу, учасником якого є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Законом встановлено, що не допускається проведення гастрольних заходів, що популяризують або пропагують державу-агресора та її органи влади, представників органів влади держави-агресора та їхні дії, що створюють позитивний образ держави-агресора, виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України. Відповідно до Закону Служба безпеки України у встановленому порядку розглядає та надає організатору гастрольного заходу відповідь на запит про наявність або відсутність законних підстав для недопущення громадянина держави-агресора до участі у гастрольному заході. Також передбачена відповідальність за порушення вимог цього Закону.

Крім того, за Законом України «Про телебачення і радіомовлення» телерадіоорганізації не мають права розповсюджувати програми і передачі, одним з учасників яких є особа, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Зеленський повідомив, що надіслав петицію Прем’єр-міністрові України Денису Шмигалю, Секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову та Голові Служби безпеки України Івану Баканову з проханням доручити відповідно до компетенції опрацювати внесені пропозиції, проаналізувати стан дотримання вимог відповідного законодавства, зокрема Закону України «Про гастрольні заходи в Україні» в частині проведення гастрольних заходів, учасниками яких є громадяни держави-агресора, опрацювати питання щодо удосконалення системи їх організації та проведення, посилення відповідальності за порушення вимог вказаного Закону.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк