07.11.2021, 16:21

Рейтинг українських партій: "Слугу народу" стрімко наздоганяють інші політсили

Провладна партія "Слуга народу" втрачає підтримку електорату, на фоні чого розрив між нею та іншими найбільшими політсилами скоротився.

Такі результати ]]>соцопитування]]>, яке проводилося з 23 жовтня по 2 листопада 2021 року компанією "Нью імідж Маркетинг Груп" на замовлення Українського інституту майбутнього, передає Час Пік.

Так, партія «Слуга народу» формально утримує перше місце у партійному рейтингу – за неї проголосували б 18% серед тих, хто визначився і піде на вибори.

Разом з тим, порівняно з вереснем провладна політична сила втратила п’ять пунктів підтримки серед активного електорату.

Це дозволило ВО «Батьківщині», «Опозиційній платформі – За життя» та «Європейській солідарності», які несуттєво або майже не збільшили показники свої підтримки впродовж жовтня, впритул наблизитися до лідера партійних рейтингів і тепер їх відділяє лише три відсотки різниці.

З усіх інших партій п’ятивідсотковий бар’єр в абсолютних показниках досі долає лише «Сила і Честь».

Схильність молоді голосувати за В.Зеленського позначається і на найбільшій підтримці серед респондентів віком 18-24 роки його партії: серед них «Слугу народу» своїм вибором називають 23% і навпаки, серед виборців 55 років і старше підтримка провладної партії у два рази менша –10%. Натомість старше покоління частіше обирає «Опозиційну платформу за життя» – 16%, що корелює з більшою прихильністю цієї категорії до одного з лідерів партії –  Ю.Бойко.

За регіонами партія «Слуга народу» лише трохи випереджає «Батьківщину» в Центрі країни  – 13% до 12%, натомість на Заході вдвічі поступається «Європейській солідарності» 10% до 21% .

На Сході та Півдні провладна політсила поступається «Опозиційній платформі за життя» – відповідно 14% проти 25% та 15% до 21%.

Найгірші позиції у «Слуги народу» на Донбасі, де вона поступається «Опозиційній платформі за життя» в шість разів: 6% до 35%.

Також за результатами соцопитування рейтинг Зеленського впав, найнижча підтримка у президента - на Луганщині та Донетчині.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк