10.11.2021, 14:18

Береза описав сценарій, як "слуги" можуть позбавити мандата Разумкова

Марина Началова | Всі новини автора

Цієї суботи, на з'їзді партії "Слуга народу", планують позбавити депутатського мандата екс-спікера Верховної Ради Дмитра Разумкова.

Про це ]]>заявив ]]>у Фейсбуці екс-нардеп Борислав Береза ​​та описав, як це має відбуватися, передає Час Пік.

"Такий сценарій буде запущений або з голосу, або перед з'їздом збереться політрада партії і під ніжним і чуйним керівництвом Зеленського внесе пункт про позбавлення мандата Разумкова до порядку денного. Швидко проголосують під тим самим чуйним керівництвом Зеленського, який буде мовити, що це не Разумков був номером один у списку на виборах, а Зеленський вів усіх", - пише Береза, зазначивши, що Зеленський при цьому, швидше за все, не згадає, що він же привів до Ради цілу низку осіб, що оскандалилися.

Потім, за словами Берези, у понеділок, з першої секунди роботи ЦВК, подадуть документи на наступного "слугу", який має зайти за списком замість Разумкова, і ЦВК його негайно затвердить як обраного. Це робиться для того, щоб Разумков не встиг зупинити процес через суд.

У вівторок новий нардеп прийме присягу і відіграти цю історію назад Разумкову вже не вдасться, вважає Береза.

"Наразі сценарій вже затверджений, але не всі в партії погоджуються з ним. Тому можливі певні трансформації, але рішення про позбавлення Разумкова мандата вже ухвалено на Банковій", - пише екс-депутат.

За словами Берези, паралельно з цим іде тиск на всіх членів міжфракційного об'єднання Разумкова "Розумна політика" з метою, щоб вони написали заяву про те, що вони виходять із МФО.

"Хоча МФО - це не партія і не якийсь проект, а міжфракційне об'єднання, яких у ВР більше 100. Але саме це МФО доводить Зеленського до сказу. Дивна реакція. Досить неадекватна", - зазначив Береза.

Варто зазначити, що і сам Разумков нещодавно у телеефірі заявив, що на з'їзді партії "Слуга народу" його намагатимуться позбавити мандата. При цьому, за його словами, законних підстав цього немає.

"Це (позбавлення мандату – ред.) відбуватиметься незаконним способом, але ще раз повторюю, колег це не зупинятиме. Я за мандат боротимуся, бо я не хочу жити в державі, в якій панує несправедливість, неповага до закону, і відсутність верховенства права та демократія", - заявив Разумков.

Дивіться ще: Комаровський - Гордону про підтримку Зеленського в 2019 році: "Ми з тобою лоханулися, 73% лоханулися"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк