10.11.2021, 20:39

Суд над Саакашвілі в Тбілісі проходить без його участі, - Денісова

саакашвили

У середу, 10 листопада, в Тбіліському міському суді відбулося судове засідання у справі екс-президента країни Міхеїла Саакашвілі без його участі. 

Про це у Facebook повідомила український омбудсмен Людмила Денисова, передає Час Пік. 

Вона зазначила, що Саакашвілі клопотав про публічний розгляд справи зі своєю присутністю.

"Міхеїл, вважаючи себе невинним, клопотав про публічний розгляд справи зі своєю участю. Втім пенітенціарна служба не задовольнила це клопотання, прийнявши рішення не доставляти Саакашвілі на судовий процес. Свої дії пояснили "можливими деструктивними діями в разі етапування Саакашвілі в зал суду, а також ризиками для здоров'я", - написала Денисова. 

За її словами, адвокати політика також зверталися з клопотанням про відвід складу суду, який прийняв рішення розглядати справу Саакашвілі без його присутності. 

"Такі дії судової влади Грузії є порушенням статті 6 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, яка гарантує право на справедливий та публічний розгляд", - підкреслила омбудсмен. 

29 листопада має відбутися ще одне засідання. Денісова закликала іноземні держави та міжнародні правозахисні організації відреагувати на порушення і відновити право Саакашвілі бути присутнім на суді. 

Читайте також: "Мого сина вбивають у мене на очах": мати Саакашвілі звернулася до Зеленського

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк