11.11.2021, 15:42

"Не мій концепт та цінності": глава Мінкульту Ткаченко подав у відставку

ткаченко

Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко написав заяву про відставку. Причиною стали розбіжності з Кабінетом Міністрів і не тільки.

Про це сам політик повідомив на своїй сторінці в Facebook, передає Час Пік.

"Рішення Кабміну щодо Держкіно приймалося без узгодження з МКІПом. Забрати Держкіно у Міністерства культури та інформполітики і передати його в управління Кабміну - нелогічно. Це як забрати у компанії транспортний відділ і передати його в управління раді директорів. Такі стиль і підходи до управління процесами мене дивують - не мій концепт та цінності", - пояснив Ткаченко.

Він вважає, що дане рішення суперечить реалізації "європейської концепції реформи про передачу службам і відповідним агентствам операційних функцій".

Крім того, на рішення Ткаченка вплинув прийнятий на 2022 рік бюджет, сума якого для відомства неприйнятна. 

Міністр зазначив, що йому в міністерстві вдалося зробити 50% із запланованого. Зокрема, він відзначив запуск проекту "Мандруй Україною", субвенції на створення та модернізацію центрів культурних послуг, дії по боротьбі з дезінформацією на національному рівні тощо. 

"Пропрацювавши 1,5 року в міністерстві і порівнюючи це з більш ніж 30-річним досвідом роботи саме в індустрії, маю право на оцінку ситуації. Робота в уряді все ж при відсутності командної роботи і наявності бюрократичних процедур - не так ефективна, в порівнянні з роботою в індустріях. Але для сфери державного управління - важлива сталість, послідовність, а не шарахання з боку в бік, прийняття рішень без обговорень і розуміння цілей, забивання цвяхів мікроскопами. Наступному главі МКІП бажаю витримки і внутрішньої сили. І завжди буду готовий дати пораду", - додав Ткаченко. 

Читайте також: Верховна Рада відправила у відставку 5 міністрів: кому тепер "світять" посади в Кабміні

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк