19.11.2021, 16:30

Президент Болгарії Радев назвав Крим "російським": у МЗС України чекають на спростування

радев

В ході дебатів зі своїм головним опонентом на пост глави держави Анастасом Герджиковим чинний президент Болгарії Румен Радев назвав Крим російською територією. МЗС України чекає спростувань.

Радев заявив, що перш ніж Болгарія "побіжить рятувати демократію в чужій країні", потрібно подивитися на демократію у своїй, передає Час Пік з посиланням на українські ЗМІ.

Крім того, він назвав санкції проти Росії неефективними.

"Нам потрібна прагматична політика щодо Москви. І останнє, але не менш важливе: ми не повинні забувати, що Росія є дуже важливим фактором у боротьбі з глобальним тероризмом", - сказав президент.

У МЗС України відреагували на висловлювання Радева. Так, "на килим" був запрошений посол Болгарії в Києві Костадін Коджабашев.

"Українська сторона довела до посла позицію нашої держави про некоректність і неприпустимість висловлювань президента Болгарії Румена Радева щодо Криму під час вчорашніх передвиборчих теледебатів", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сайті МЗС.

У відомстві підкреслили, що подібні висловлювання явно не сприяють добросусідському відношенню країн. У свою чергу, Коджабашев запевнив, що Болгарія незмінна в позиції підтримки територіальної цілісності та суверенітету України.

"Очікуємо спростування президентом Болгарії Руменом Радевом його вчорашньої заяви", - зазначили в українському зовнішньополітичному відомстві.

Читайте також: У Болгарії за підозрою в шпигунстві заарештований російський вчений

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк