04.12.2021, 16:45

У разі вторгнення Росії, до Європи хлинуть мільйони біженців з України, - Резніков

резников

Повномасштабна війна в Україні може спровокувати в європейських країнах кризу. Однак сильна позиція та готовність протистояти російській агресії можуть зупинити вторгнення Росії.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков у статті ]]>"Майбутнє Європи буде вирішуватися в Україні",]]> оприлюдненій в Atlantic Council, передає Час Пік.

Зокрема, Європу можуть захлеснути українські мігранти, які рятуватимуться від військових дій.

"Раптова поява від трьох до п'яти мільйонів українських біженців, які рятуватимуться від російського вторгнення, буде лише однією з багатьох серйозних проблем, з якими стикається європейське суспільство", - вважає Резніков.

Ще одним аспектом кризи може стати припинення імпорту товарів з України.

"Велика війна серйозно підірве і, можливо, повністю припинить імпорт багатьох товарів як з України, так і з Росії, створюючи цілий ряд проблем з продовольчою безпекою для всього континенту", - додав міністр.

Крім того, Резніков у статті зазначає, що напад Росії означатиме кінець міжнародному порядку, заснованому на правилах. Єдиним способом зупинити Росію, на думку глави Міноборони, є демонстрація готовності протистояти агресії.

"Ми повинні переконати Москву в тому, що ціна нового наступу занадто висока, щоб про неї думати. Ця ціна буде мати чисто військовий характер і мати форму негативних політичних, економічних і соціальних наслідків", - написав Резніков.

Читайте також: Україна закупить у Туреччини додаткову партію безпілотників "Байрактар"

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк