07.12.2021, 16:41

"Повертатимуться додому в трунах": Резніков пообіцяв Росії "криваву різанину" у разі вторгнення в Україну

Марина Началова | Всі новини автора

Міністр оборони України Олексій Резніков заявив про серйозні наслідки, якщо Росія вирішить вторгнутися в Україну.

Про це він говорив в інтерв'ю CNN, передає Час Пік.

За словами Резнікова, якщо Росія наважиться напасти, буде "насправді кривава різанина", і "російські хлопці також повертатимуться додому в трунах".

Резніков закликав президента США Джо Байдена у розмові з Володимиром Путіним виступити твердо проти Москви та чітко сформулювати, що тут не має бути червоних ліній з боку Кремля.

"Червона лінія знаходиться тут, в Україні, і цивілізований світ відреагує без вагань. Ідея не провокувати Росію не спрацює", - заявив він.

Резніков зазначив, що, за оцінками України, Росія наразі має 95 тисяч військовослужбовців поблизу українських кордонів. Також він вважає недостатнім для нападу на Україну контингент у 175 тисяч солдатів, яких, за оцінками розвідки США, Росія може задіяти у вторгненні в Україну.

"Отже, у нас є 250 тисяч офіційних військовослужбовців. Плюс 400 тисяч ветеранів та 200 тисяч резервістів. 175 тисяч недостатньо, щоб поїхати в Україну", - сказав Резніков.

Резніков підкреслив, що російське вторгнення - якщо воно відбудеться - матиме "катастрофічні" наслідки для всього європейського континенту: за оцінками, від 4 до 5 мільйонів українців, можливо, потребуватимуть пошуків притулку в Європі. Резніков також наголосив, що Україна є великим постачальником продуктів харчування до Європи та Африки, постачання яких, за його словами, буде порушено.

Міністр зазначив, що українська армія направила своїм союзникам запит на подальшу допомогу військовою технікою, включаючи матеріальну підтримку та навчання військово-повітряних сил та флоту.

"Нам не потрібні війська, тому що я думаю, що це несправедливо, що американські солдати помиратимуть в Україні. Ні, нам це не потрібно", - додав Резніков.

Щодо мотивів Кремля, Резніков вважає, що брязкання зброєю з боку Росії спрямоване на поширення страху та хвилювань в Україні, а також на те, щоб не дати Україні наблизитися до членства в НАТО та ЄС.

Нагадаємо, лідер республіканців у Сенаті США Мітч Макконнелл закликав Байдена постачати Україні будь-яку необхідну зброю.

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк