09.12.2021, 21:22

ДБР завершило розслідування щодо нардепа Лероса

лерос

Слідчі Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування відносно народного депутата України Гео Лероса, підозрюваного в хуліганстві та невиконанні рішення суду.

Про це в четвер, 9 грудня, повідомила прес-служба ДБР, передає Час Пік.

В рамках розслідування було встановлено, що 4 листопада Лерос, виступаючи з парламентської трибуни, образливо висловився щодо вищих посадових осіб держави.

Крім того, 11 серпня Київський апеляційний суд визнав недостовірною і такою, що ганьбить честь, гідність та ділову репутацію, інформацію, поширену депутатом 29 березня 2020 року на його сторінці в одній із соціальних мереж. Публікація стосувалася критики брата глави Офісу президента Дениса Єрмака.

Суд зобов'язав Лероса спростувати дану інформацію, виклавши на своїй сторінці відповідний текст. Однак рішення суду досі виконано не було.

Кримінальні правопорушення кваліфіковані наступним чином: 

  • перший епізод - ч. 1 ст. 296 КК України (грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства);
  • другий епізод - ч.1 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення).

"Санкції статей передбачають покарання у вигляді штрафу від п'ятисот до чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавленням волі на строк до трьох років", - уточнили в ДБР.

Читайте також: США запровадили санкції проти екс-голови КСУ Тупицького за корупційні дії

Читайте останні новини України та світу у своєму смартфоні в додатку Час Пiк